Tarih: 03.02.2022 14:18

Sudan protestocuları dokuzuncu gün Mısır´a giden yolu trafiğe kapattı

Facebook Twitter Linked-in

Sudan´ı Mısır´a bağlayan otoyolun kuzeydeki Sudan direniş komiteleri tarafından devam eden trafiğe kapatılması dokuzuncu gününe girdi.

Kuzey eyaletindeki Sudanlı protestocular, iki ülkeyi birbirine bağlayan yol boyunca birkaç barikat kurdu ve Sudanlı hayvan veya mallarla Mısır´a dönen Mısır´a ait araçların hareketini engelledi.

Çoğunluğu çiftçi olan protestocular, hükümetin elektrik maliyetini artırması ve hükümeti U dönüşü yapmaya zorlaması nedeniyle başlangıçta yolu kapattı.

Protesto sonunda darbenin daha geniş bir şekilde reddedilmesine ve orduya ve Mısır da dahil olmak üzere bölgesel müttefiklerine karşı muhalefete dönüştü.

Sosyal medyada paylaşılan videolar, sınırda Hartum ile Ergeen arasındaki ıssız yolda mahsur kalan Mısırlı kamyonların uzun sütunlarını gösteriyor.

Sınır kapısı yakınında çekilen belirli bir videoMısırlı bir kamyon şoförü tarafından Sudanlı zaman çizelgelerinde öfkeyi tetikledi

Adam, sınırın Sudan tarafında “paralı askerler” olarak adlandırdığı kişiler tarafından mahsur kalan sığır yüklü 18 kamyonu gösterdi.

başka bir videouzun bir park etmiş Mısır kamyonu kuyruğunu gösteriyor.

Eyaletteki demokrasi yanlısı aktivistlerin çoğu, orduya ve şirketlerine fayda sağladığını iddia ettikleri canlı sığır ve diğer Sudan tarım ürünlerinin ihracatına




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —