Tarih: 02.01.2018 11:17

Trump´ın sözleri sonrası Pakistan, ABD´li diplomatı bakanlığa çağırdı

Facebook Twitter Linked-in

 

Pakistan, ABD Başkanı Trump´ın, İslamabad yönetimini suçladığı tweetinin ardından ABD´nin İslamabad Büyükelçisi Hale´yi Dışişleri Bakanlığına çağırdı. 

Dışişleri Bakanlığına çağrılan ABD´nin büyükelçisine Trump´ın İslamabad yönetimini suçlayan açıklamasından duyulan rahatsızlık iletildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Tehmina Janjua, Trump´ın ´Pakistan´ı teröristlere güvenli bölge sağlamakla´ suçladığı tweeti hakkında Hale´den açıklama beklediklerini söyledi.

Trump´ın mesajının ardından Başbakan Şahid Hakan Abbasi, bugün kabineyi durum değerlendirmesi için toplantıya çağırdı.

TRUMP PAKİSTAN´A DIŞ YARDIMI KESME TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU

Trump, dün sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda Pakistan´ı, ´ABD´nin Afganistan´da peşinde olduğu teröristlere sığıncak liman sağlamakla´ suçlamıştı.

Trump, Twitter´dan yazdığı mesajında 'ABD aptalca bir şekilde son 15 yılda Pakistan´a 33 milyar dolardan fazla yardım sağladı. Ancak liderlerimizin aptal olduğunu sanan onlar, bize yalandan ve üçkağıttan başka bir şey vermedi. Çok az yardım yaparak Afganistan´da avladığımız teröristlere sığınacak liman sağladılar. Artık değil!' ifadelerini kullanmıştı.

ASIF: ABD´NİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ YOK

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Trump´ın açıklamalarına tepki göstererek söz konusu iddialarının asılsız olduğunu belirtmişti. 

GEO TV´ye yaptığı açıklamada ´ABD´nin yardımına ihtiyaçları olmadığını´ söyleyen Asıf 'Trump yurtiçi (ABD) tüketim için İran ve bizim hakkımızda tweet attı. Çıkmaz sokağa girerek tuzağa düştükleri Afganistan´daki başarısızlıklar nedeniyle Pakistan hakkındaki hüsranını tekrar tekrar yerinden çıkardı' dedi.

´ABD, PAKİSTAN İLE OLAN İŞBİRLİĞİ DÜZEYİNİ GÖZDEN GEÇİRMEYİ SÜRDÜRÜYOR´

Pazartesi günü ABD Ulusal Güvenlik Konseyi´nden bir yetkili de Beyaz Saray´ın Pakistan´a terörle mücadele konusunda yapılması planlanan 255 milyon dolarlık yardımı ´şu anda´ göndermeyi planlamadığını söylemiş ve Trump yönetiminin ´Pakistan ile olan işbirliği düzeyini gözden geçirmeyi sürdürdüğünü´ belirtmişti. ABD yönetimi ağustosta 255 milyon dolarlık yardımı geciktirdiğini açıklamıştı.

İki ülke arasındaki ilişkiler Pakistan´ın Afganistan Talibanı ile müttefik olan Hakkani örgütüne yardım ettiği iddiaları nedeniyle yıllardır gergin durumda.

Washington İslamabad´ı Afganistan´da sınır ötesi saldırılar yapan Hakkani örgütüne yardım etmek ya  da faaliyetlerine göz yummakla suçlarken Pakistan hükümeti bu suçlamaları kabul etmiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —