Tarih: 30.06.2014 13:30

Türk Havayolları Pisa`ya İndi

Facebook Twitter Linked-in

La Nazione

Galileo Galilei Havaalanı’na ilk açılış uçuşunu gerçekleştiren Türk Hava Yolları ve SAT, Pisa ile İstanbul arasındaki direkt uçuşlarını başlattı. Uçuşlar; 165 koltuklu Boeing 737 tipi uçakla pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftada dört gün yapılacak.

Yeni rotasıyla Türk Hava Yolları ile SAT doğu ile batı arasındaki köprü, İstanbul ile Toskana’nın açılış kapısı Pisa arasında ilk ve tek doğrudan bağlantıyı sağlıyor. Pisa ile İstanbul arasındaki direkt uçuşun başlaması, sadece Türkiye’nin ve Boğaz’daki büyülü şehrin keşfedilmesini sağlamayacak aynı zamanda yılda yaklaşık 45 milyon yolcunun geçtiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nın stratejik konumu sayesinde Türk Hava Yollarının dünyadaki 107 ülkede 256 destinasyonuna da erişilmesine izin verecek.

Bağlantı aynı zamanda Pisa ve Toskana’yı ziyaret etmek için her yıl İtalya’ya giden birçok yabancının iş ve eğlence amaçlı ziyaretlerini artırmaya da katkıda bulunacak. Gelen yolcular, geleneksel karşılama şekli olan su takısı ile karşılandı ve ardından açılış kurdelesi kesildi.

Açılış töreninde SAT SPA CEO`su ve Genel Müdürü Gina Giani, “Türk Hava Yollarına Pisa’ya hoş geldin demek bizim için büyük bir onurdur. Bugünkü açılış uçuşunun SAT açısından tarihî bir önemi var. Toskana ile İstanbul arasında direkt ilk bağlantıya sahip olmak için yıllarca çalıştık. Bunun Türk Hava Yollarıyla güçlü bir iş birliğinin sadece başlangıcı olduğundan ve bu uçuşun, Toskana ile Doğu arasında tam ayrıca gerçek bir köprüye dönüşeceğinden eminiz.” şeklinde açıklama yaptı.

Pisa Galileo Galilei Havalimanı’nı işleten şirket olan SAT Spa’nın Başkanı Costantino Cavallaro, “Türkiye ve Toskana ekonomik açıdan önemli olarak tanınan merkezlerdir. Pisa-İstanbul direkt uçuşu, SAT’ın elde ettiği büyük başarıyı temsil etmektedir. Bölgemiz için yeni turistik ve ekonomik senaryoları açmaya izin verecektir.” dedi.

Pisa Belediye Başkanı Marco Filippeschi ise “Türk Hava Yollarının gelişiyle Toskana’nın giderek daha da dışa açılan kapısı olan Pisa, 107 ülkede 256 destinasyona daha ulaşma imkânına erişiyor. Galilei işini parlak bir biçimde yapmaya devam ediyor ve bugünkü aşama, kamu çoğunluğu ile yönetim arasındaki mükemmel ilişkinin bir meyvesidir.' şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları Pazarlama Müdürü Ahmet Olmuştur, “İtalya’da bir başka destinasyonda daha açılış yapabildiğimiz için oldukça heyecanlıyız. Toskana olağanüstü bir bölge ve özellikle Pisa büyüleyici bir şehir. Bu bağlantı, yalnızca Pisa Kulesi ile Kız Kulesini birbirine daha da yakınlaştırmayacak aynı zamanda İtalya, Türkiye ve dünyanın geri kalanını birbirine yakınlaştıracak. Bunu yapabildiğimiz için gerçekten onur duyuyoruz.” diye ifade etti. Türk Hava Yollarının Pisa’daki Genel Müdürü Hüseyin Çepni, “Gidilen ülkelerin sayısı bakımından dünyada birinci hava yolu şirketiyiz. Dünyada en genç filolardan birine sahibiz ve muazzam büyüme gösteren bir hava yolu şirketiyiz.' dedi.

Türk Hava Yolları şimdi; Milano, Roma, Venedik, Bologna, Torino, Cenova, Napoli ve Katanya’da mevcut olan hizmetlere eklenen yeni destinasyonu Pisa’yı kutluyor. (İtalya, La Nazione - 27 Haziran 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —